Kişi, kendi dışına çıkmadan kendisiyle ilgili doğru bir karara varamaz!
Çalışmanın temel amacı, günümüzün karmaşık dünyasını daha iyi algılamak, örtülü gerçekleri fark edebilmek için sanatın önemli bir araç olduğunu örnekleriyle kavratabilmektir. Edebiyat, resim, felsefe, sinema, sosyoloji, psikoloji gibi alanlardan da faydalanılacak çalışma, katılımcıların yaşama bakışlarında sanat yoluyla derinlik yaratmak ve bunları yazılı ya da sözlü aktarabilmelerini sağlayacak anlatım tekniklerini öğretmek üzerine kuruludur. Nitelikli eserlerin kazandıracağı estetik bakış açısının kişiyi aşinalık tuzağından kurtarabileceğini ve bunları dile getirebilme olanaklarının kendimize bakışımızda da derinlik yaratacağını göstermek temel amaçlardandır.
Dilbilim uzmanı, yazar.
Hacettepe Üniversitesi ‘İngiliz Dil Bilimi’ bölümünü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi ‘Medya ve İletişim’ bölümünü tamamladı. Uludağ Üniversitesi’nde ‘İnsan, Toplum ve Felsefe’ programında çalışmalar yaptı. Perakende satış sektöründe yöneticilik, radyo programcılığı, yayınevi editörlüğü gibi işlerde çalıştı. 2003 yılından bu yana ‘Yaratıcı Yazarlık’, ‘Derin Okuma’, ‘Sanatla Farkındalık’ eğitimleri vermektedir. ODTÜ, Uludağ Üniversitesi, Marmara Okulları, Uğur Okulları, TED Koleji, Ataşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Gümüşlük Akademisi, Sanat Mahal, Gaia Studio, IKEA çalışmalarını yaptığı kurum ve kuruluşlardan bazılarıdır. Halen düzenli olarak Erbulak Evi Yazı Okulu’nda ve Uludağ Üniversitesi’nde ders vermektedir.
Distopya adlı dergiyi çıkarttı. Fernando Pessoa ve Marquis de Sade’dan çeviriler yaptı. Nü Peride, Gölge Yaşatan, Struma, İlişmek, Varlık ve Piçlik, Kirpi Mesafesi adlı romanları yazdı. Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı.
25 Şubat 2020